3,5 millió forintos támogatás két gyermekkórháznak

A koronavírus okozta világjárvány nem kíméli Magyarországot sem. A betegek ellátása, gyógyítása hatalmas anyagi és lelki terhet ró az egészségügyben dolgozókra. Áldozatos munkájuk mellett, a frontvonalban dolgozva, Ők vannak leginkább kitéve a fertőzésveszélynek is. A krízishelyzetben örömmel látjuk, hogy a kormányzati intézkedések mellett, számos civil szervezet, és magánember is segíti az orvosok, ápolók, mentősök munkáját.

A sokrétű karitatív tevékenységbe – lehetőségeihez mérten – az AmCham Alapítvány is bekapcsolódott, emiatt azt a döntést hozta, hogy tartalékalapjából 3,5 millió forinttal támogatja két kórház gyermek-intenzív osztályának a munkáját.

  • 1,5 millió forinttal támogatjuk a János Kórház Gyermek és Csecsemőosztályának „Aprónép Alapítványát”.
    Ezt az összeget az intenzív osztály lélegeztető gépének kiegészítő felszerelésére fordíthatják. A fennmaradó összegből pedig egyszer használatos védőfelszereléseket vásárolhatnak.
  • 2 millió forinttal segítjük a Heim Pál Gyermekkórház „Gyermekkor Alapítványának” munkáját. A Gyermekkor Alapítvány ezt az összeget egyszer használatos védőeszközök, és lélegeztető gépek beszerzésére fordíthatja.

Biztosak vagyunk abban, hogy e támogatásokból biztosított berendezések, és eszközök hozzájárulnak minél több gyermek gyógyulásához, és az őket ellátó egészségügyi személyzet biztonságának növeléséhez.

Az AmCham Alapítvány küldetése, hogy támogatja a tartósan, vagy váratlan esemény miatt segítségre szorulókat – elsősorban gyermekeket – és az őket ellátó intézményeket, szervezeteket.

„Válság idején nagyon fontos, a gyors pozitív cselekedet. Ettől úgy érezzük, hogy valamit mi is tudtunk segíteni a bajban. ” mondta Dr. Komáromi Péter, az ACF elnöke

„Úgy gondolom, hogy a segítségnyújtástól mindenki csak jobban érzi magát. Olyan érzés, hogy nem tétlenkedünk, jelen vagyunk a bajba jutottak megsegítésénél , egy közös erőfeszítés részévé tudtunk válni.” – Mária Gordon, az ACF képviselője

Te is segítenél?

Felajánlott 1%-od minket is közelebb visz céljaink megvalósításához.
Adóbevallásod elkészítésekor gondolj ránk.
Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány
Adószám: 18106400-1-41