Ez történt 2013-ban

Hálásak vagyunk támogatóinknak, mert nélkülük nem tudtuk volna ilyen nagyszerű eredménnyel zárni a 2013-as évet.

Mit végeztünk az elmúlt évben?

‘A DAY TO MAKE IT HAPPEN’ – Vállalati önkéntesek napja, 2013. MÁJUS 4
Több mint 30 önkéntes dolgozott az AmCham Alapítvány önkéntes napján Kerepesen a Szociális Alapszolgáltatási Központban. A résztvevők üvegeket, szemetet gyűjtöttek konténerekbe, segédkeztek gyümölcsfák és a szőlő megmetszésében, a kerítés helyrehozatalában, gyomláltak, babot, hagymát, burgonyát, tököt, cukkinit, paradicsomot és paprikát ültettek.

Az AmCham Alapítvány köszöni az önkéntesek segítségét: 15 fő vett részt az American Express, Exxonmobil BSC and Medicover cégektől, és 20 fő, – diákok, szüleik, tanáraik – a kerepesi általános iskolából.

AmCham Foundation Volunteer Day-07

Adománygyűjtő akcióink

Gyors segítség: a dunai régió árvízkárosultjainak támogatása
Júniusban az Alapítvány egy rendkívüli pályázat indított el az árvizek gyermek károsultjai támogatására. A pályázatot 3 gyermekintézmény,
a Nyitnikék Óvoda (Szigetmonostor),
Tahitótfalusi Óvodák, és
a Dunabogdány Vízisport Egyesület nyerte meg.
Az AmCham tagvállalatok nagylelkűségének köszönhetően az összegyűjtött adományok révén a nyertes intézmények játszótereinek, kertjeinek teljes felújítása válik lehetővé.

Az AmCham Alapítvány saját forrásaiból 1 000 000 forintot ajánlott fel. Az Alapítvány köszönetét fejezi ki az adománygyűjtésben aktív szerepet vállaló következő vállalatoknak: 3M Magyarország, CEZ Magyarország Kft., Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe, Guardian Magyarország Kft., Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda, INTERAG Holding Zrt. , TATA Consultancy Services Limited Hungary Branch.

Az amerikai Hálaadás Napjához kapcsolódó kampány
Az AmCham Alapítvány 2013 szeptemberében a magyar online médiában megjelentetett nyílt pályázatával indította el évi szokásos jótékonysági kampányát. A 2013 évi jótékonysági kampány célja a Somogy megyei gyermekintézmények/ otthonok támogatása volt. Az önkéntes szakértők (tanárok, szociális munkások, valamint az egyik AmCham tagvállalat munkatársa) javaslata alapján az AmCham Alapítvány Kuratóriuma a Borostyánvirág Alapítványt választotta nyertesnek.

Az AmCham Alapítvány felhívására a Borostyánvirág Alapítvány az anyaotthonában lévő 36 m2 alapterületű közösségi helyiség kialakítása illetve renoválása érdekében nyújtott be pályázatot. A helyiségbe 12 eseményből álló tematikus programsorozatot fognak szervezni a gyermekek részére. A pályázatra benyújtott projekt különösen hátrányos helyzetű, a családi támogatást teljesen nélkülöző gyermekek és édesanyjuk helyzetét javíthatja. Lehetőséget adhat számukra személyiségük és kompetenciáik fejlesztésére. A tematikus rendezvények enyhíthetik a mindennapi élet monotonitását és a közösségépítést. Mindennek nagyon pozitív hatása lehet a Borostyánvirág Anyaotthonban élők jövőjére. Mint a pályázó írja: „A program egy közösséget erősítő, kompetenciákat és készségeket fejlesztő, aktivitást és részvételt növelő projekt.”

Az AmCham Alapítvány Adományátadó Ünnepsége
04Az Adományátadó ünnepségre a támogatott anyaotthonban élő gyermekek, az árvízi károsultak, és a tagvállalatoknál dolgozók családjainak részvételével az etyeki Korda Filmstúdióban került sor 2013. november 24-én. Az AmCham Alapítvány az átadó ünnepség előtt Stúdió túrát szervezett a résztvevők számára. A Korda Filmpark Közép-Kelet-Európa első filmes látogatóközpontja. A két órás kiállítás-és stúdió-látogatáson a Filmpark idegenvezetői a filmgyártás történetét és trükkjeit mutatták be. A stúdió túra célja adománygyűjtés volt a Somogy megyei tehetséges gyerekek számára.
Az AmCham Alapítvány nevében szeretnénk megköszönni 2013. évi segítségét.