Karrier Tájoló programsorozat

 

Karrier Tájoló programsorozatunkat első alkalommal május 11-én tartottuk, amikor a Burattino Általános és Szakképzőiskola, Gyermekotthon 10-11. Osztályos diákjaival látogattunk el az NCR Magyarország Szigetszentmiklósi üzemébe – és boldogok vagyunk, hogy nagy sikere volt! 

 A bemutatkozó előadás után megnézhették a gyerekek tesztechnikus részt, festőüzemet, az operátori összeszerelést, raktári részen anyagkiszolgálást. Rengeteg kérdést tettek fel, elképesztő volt számunkra az az érdeklődés, mindent tudni akarás, amivel az előadásokat tartó szakemberek felé fordultak, pillanatok alatt eltelt a látogatásra szánt idő, maradtunk volna még…. a diákok élményekkel gazdagodva indultak haza. 

Hálásan köszönjük az NCR Hungary vezetésének azt a meleg fogadtatást, mellyel a gyerekeket köszöntötték. 

KARRIER TÁJOLÓ PROGRAMUNKRÓL:  A gyermekotthonban élő gyermekek számára nem csupán az otthoni támogató, stabil közeg hiánya okozza a nehézséget a későbbi elhelyezkedésben a munkaerőpiacon, de az is, hogy az e téren megszerzett ismereteik hiányosak. A program kiemelt célja, hogy a gyermekek tapasztalatokat szerezzenek, ezért olyan látogatásokra visszük el őket, ahol a kiválasztott szakmákban való betekintéssel megismerik az adott szakmát, munkaterületeket, így az otthonban élő gyerekek könnyebben megtalálhatják majd az érdeklődési körüknek megfelelő munkaköröket, tapasztalatszerzésük önismeretüket is fejleszti.