Megismerkedtünk a filmkészítés varázslatos világával!

korda-kicsik-095

December 3-án alapítványunk szervezésében, több mint 70 hátrányos helyzetű kisgyermek (Bólyai Gyermekotthon, Cseppkő Gyermekotthonok, Kézzelfogható Alapítvány, RÉS Szociális és Kulturális Alapítvány) és több mint 50 Amerikai Kereskedelmi Kamara tagvállalati képviselő vehetett részt a Korda Filmpark interaktív kiállításán, és azt követően egy stúdiótúrán.

korda-kicsik-107

A gyermekek a közel 3 órás program alatt megtudhatták, hogy kikből is áll egy filmes stáb, hogy milyen a filmkészítés folyamata az ötlettől a megvalósulásig. … és Mit csinál egy hangmérnök? megismerkedtünk a hangstúdióban folyó munkálatokkal – kipróbálhatták, hogy csinálják a lódobogást a kalandfilmekben, és még rengeteg filmes titokra és fény derült.

A legnagyobb izgalmat a Törpék és óriások filmes trükkjeinek a megismerése okozta, és persze a motorozás a Duna-parton! Láthattuk, hogy készülnek a vizes jelenetek, milyen egy csatahajó robbantása – hát itt komolyan sorba kellett állni!

korda-kicsik-099

Elmondhatjuk, hogy a gyerekek belekóstolhattak a filmkészítés varázslatos világába, és bezáró élményként még a New York-i utcákon és középkori falvakban is fotózhattak.

Köszönjük külön az EXXON BSC-nek és az Interag Holdingnak a támogatást, és az AmCham tagvállalatok képviselőinek a részvételt, akik így testközelből is láthatták az általuk támogatott gyermekek örömét.

Fotók: Lázár Todoroff