Tavaszi Zsongás – Vállalati Önkéntesek Napja

 

„A DAY TO MAKE IT HAPPEN!”
2017. május 20.
9:00-15:00

 1. Cseppkő Gyermekotthon Központ – Cseppkő utcai otthona
 2. Bólyai Gyermekotthon Központ – Hűvösvölgyi Gyermekotthona

shrm_volunteer_logo

Várjuk a segítő kezeket, egészen május 17-ig jelentkezhettek
(e-mail: amchamalapitvany@gmail.com)!

Elvégzendő munkák:
Az otthonok parkjainak, játszótereinek kitisztítása, bozótirtás, a már „telepített” udvari padok fa vázainak újrafestése, raklapokból pihenőpadok készítése, kerítés festés, virágosítás.

Ingatlanon belüli tevékenység rossz idő esetére: közösségi folyosók átfestése, ablaktisztítás.

Szükségünk lenne a munka végzéséhez 20-30 raklapra, palántákra, festékekre – ezekhez kapcsolódóan szerszámokra.
Könyveket, játékokat, ruhaneműt szívesen fogadnak (cipő és fehérnemű kivételével)

Kérjük, hogy ha ebben tudtok segíteni – akár saját kertből palántával, dugvánnyal írjatok: amchamalapitvany@gmail.com

acf small

Az otthonokról:

 1. Cseppkő Gyermekotthon Központ –  Budapest, II. Cseppkő utca 74.
  Elhelyezkedés: hatalmas területen, gyönyörű környezetben, a Rózsadomb tetején, a Csatárka út – Törökvész út – Kapy út kereszteződésénél. Megközelíthetőség: a Kolosy térről 29-es busszal a Törökvész úti megállóig, vagy a Batthyány térről 11-es, 111-es busszal a Csatárka úti megállóig. Mindkét irányból 20-25 perc a buszok menetideje, leszállás után pedig rövid séta felfelé a Verecke lépcsőn.Magyarország egyik legnagyobb, gazdag hagyományokkal rendelkező Gyermekotthona közel 120 normál és integráltan különleges szükségletű gyermek él; fiúk – leányok vegyesen 3 – 24 éves korukig. Az átmeneti vagy tartós nevelésbe kerülő gyermekek kisebb részben árvaság, nagyobb részben a rendkívül rossz szociális körülményben élő családokból érkeznek, ahol nem ritka a családon belüli erőszak, a bűnözés és a legkülönfélébb szenvedélybetegségek. Éppen ezért az intézmény nevelési filozófiájában egyaránt helye van az összes gyermek számára az állandóságot, érzelmi biztonságot nyújtó, a prevenciót előtérbe helyező teljes körű ellátásnak éppúgy, mint a vér szerinti hozzátartozóikkal való kapcsolattartás segítésének, hazagondozásuk előmozdításának
  A Gyermekotthonban három, egyenként 40 fős otthonegység, egy utógondozói szakmai egység (a Garzonház), és egy óvoda működik. Az otthonegységekben – 12 csoportban – 3-18 éves korú gyermek és néhány 18 év feletti fiatal felnőtt nevelkedik. A lakóegységek parkos, fás, ligetes kertben helyezkednek el, a kertben játszóterek vannak hintákkal, mászókákkal, körforgókkal, homokozókkal. A pavilonokban 1, 2 és 3 ágyas szobák találhatók, nappali, étkező, konyha, mosdók, zuhanyzók, WC-k biztosítják a teljes komfortot. A gyermekek a róluk gondoskodó felnőttekkel együtt családias környezetet teremtve élik mindennapjaikat. A gyermekotthoni csoportok mindegyikében lehetőség van arra, hogy a különböző nemű és életkorú gyermekek együtt nevelkedhessenek, így a testvéreket egy otthonban, lehetőség szerint egy csoportban tudjuk elhelyezni.
 2. Bólyai Gyermekotthoni Központ – Hűvösvölgyi Gyermekotthona 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 165.
  A gyermekotthon Buda egyik legszebb részén található, a II. kerületben közel a kedvelt kirándulóhelyekhez.  A Széll Kálmán térről villamossal és busszal is könnyen megközelíthető. Két Szakmai Egység és Lakásotthon gyönyörű ősparkban helyezkedik el, különálló épületekben. Ezekben az épületekben 7 családias jellegű csoportban élnek a gyerekek. Egy-egy csoportban 8-12 fő elhelyezésére van lehetőség. A csoportok lakószobákból, konyha-étkezőből, nappaliból és fürdőhelyiségekből állnak. A bekerülő testvéreket egy csoportban, egy szobában igyekszenek elhelyezni.
  Az otthon befogad: ideiglenes hatállyal elhelyezett, illetve nevelésbe vett kiskorú gyermekeket, teljes körű ellátással, valamint nagykorúvá vált fiatal felnőtteknek utógondozói ellátást is biztosít. 2015. július 1-vel megnyitották Baba-mama csoportjukat, ahol 18 év alatti anyák gyermekükkel együtt kerülhetnek elhelyezésre, valamint várandós, szintén fiatalkorú kismamák befogadására is van lehetőségük.