Tavaszi Zsongás – Spring Buzz Önkéntes Nap

 

A vártnál kisebb számban, de annál lelkesebb önkéntes csapattal indítottuk a tavaszi Spring Buzz Önkéntes napunkat.   

Az eseményt 35 önkéntes részvételével szerveztük május 7-én. A Kaffka Margit Utógondozó és Gyermekotthoni Központ, Budapest II. Kerületi otthonába mentünk, miután az Ő pályázatukat tartotta az előzetes látogatás után, a legmegfelelőbbnek a kuratórium. 

Az otthon a XII. kerületben, a Városmajor mellett, nagyon szép környezetben helyezkedik el, évszázados fákkal körülvéve. Az intézmény alapfeladata 14-18 éves, átmeneti vagy tartós nevelésbe vett lányok és gyermekeik (0-2 év) gyermekotthoni ellátása. Utógondozói ellátást is biztosíthatnak 24 éves korig annak, aki dolgozik, vagy nappali képzésben tanul.

Az Acsády Ignác utcai épületben 20-40 leány három szinten történő elhelyezésére van lehetőség. Minden csoport önálló élettérrel rendelkezik, amely magába foglalja az elhelyezésre szolgáló 2-3-4 ágyas szobákat, nappalit, főzőkonyhát – étkezőt, tisztálkodásra és mosásra alkalmas vizes helyiségeket. Az épület földszintjén található a főzőkonyha, a fűtést, melegvíz-ellátást biztosító kazánok, a raktárak, valamint egy jól felszerelt konditerem.

 Ezt a szép tavaszi napot lelkes önkénteseink azzal töltötték, hogy szebbé, otthonosabbá varázsolják a hátrányos helyzetű gyermekek környezetét. Felújítottuk a kerti homokozót, kicseréltük a homokját, átfestették a lelkes gimnazisták a kerti fajátékokkal együtt. A többiek ez alatt bozótot irtottak, a kertet tisztították ki, virágot ültettek, eltakarították a lomokat, és még arra is jutott idejük, hogy játszanak az ott élő gyerekekkel. 

 Az NCR Magyarország, a BME Kéttannyelvű Gimnázium, a Tata Consultancy Services és a Villámfordítás Kft. munkatársainak köszönhetően az AmCham Alapítvány minden aznapra tervezett munkát időre befejezett. A részt vevő vállalatok a szükséges festékekkel és eszközökkel is segítették a közös munkát. Külön köszönet az otthon lakóit is megilleti, mivel ők is lelkesen kivették a részüket a kertszépítő munkákból.