1% felajánlása

Az AmCham Alapítvány tisztelettel kéri Önt, hogy személyi jövedelemadója 1 %-nak felajánlásával támogassa az AmCham Alapítvány munkáját!

Tegyük szebbé egy gyermek napját!

main_image_about

Kedvezményezett neve: Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány
Adószám: 18106400-1-41

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány célja: Tartósan, vagy váratlan esemény miatt segítségre szorulók, elsősorban gyermekek, az őket ellátó vagy segítő intézmények, szervezetek pártfogása, valamint támogatása.
Egészségügyi vagy szociális állapotuk miatt hátrányos helyzetbe került gyermekek – elsősorban gyermekek – támogatása Magyarországon.

Mi az 1%?
Az adó 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de óriási segítség!

Három mód van, hogy rendelkezzen az adó 1% ról (kérdés esetén kérje ki könyvelõje vagy bérszámfejtõje segítségét is):

Ha Ön számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki az adónyilatkozatát: adóbevallását (önadózó) vagy ha az egyszerûsített (adóhatósági) adóbevallást választotta: töltse ki az EGYSZA  jelû lapot és csatolja a bevallásához vagy nyilatkozatához. Kitöltéskor az adószámunk pontos megadására ügyeljen, hiszen csak így lesz érvényes a felajánlása.
Ha munkáltatói adómegállapítást kért: tegye borítékba az adószámot pontosan tartalmazó lapot vagy a kitöltött EGYSZA jelû nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le és írja alá a ragasztáson átnyúlóan a borítékot. Adja le a borítékot a munkahelyén legkésõbb május 10-ig.
Ha ön már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az adó 1% -ról: tegye borítékba a kedvezményezett adószámot tartalmazó lapot, vagy a kitöltött EGYSZA jelû nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le és írja alá a ragasztáson átnyúlóan a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Rendelkezése így az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

Mi történik ha nem ajánlom fel az 1%-ot?
Amennyiben az adófizetõ állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

Mi történik ha rendelkezem az adóm 1%-ával?
Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkezõ nyilatkozatokat az NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja felajánlott pénzt.
Minden adófizetõ felajánlása duplán számít!

Mit adok és mit kapnak a szervezetek?
A felajánlás Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkezõ nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokkal többet jelent a civil szervezetek számára. Életet, egészséget, örömet…

Mire fordítja az AmCham Alapítvány az Ön 1%-át?
Nyílt, országos pályáztatás útján, szükségletfelmérés alapján gyermekintézmények egészségügyi, szociális, oktatási és önkéntes programjait támogatja. Felajánlásával sok száz rászoruló kisgyermek életkörülményein javíthat.

Az AmCham Alapítvány kizárólag csak pályáztatás útján nyújt segítséget, és valamennyi támogatottja programját ellenőrzi.