2011 eseményei

Mi is történt az AmCham Alapítványban 2011-ben?
– Önkénteskedtünk Devecserben
– Adományokat gyűjtöttünk 3 vas megyei, hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó intézménynek
– Novemberben egy kisebb ünnepség keretében átadtuk az összesen 3 millió forintot Szombathelyen
– Jótékonysági Mozit szerveztünk 50 gyermeknek, akiknek egyébként nem lett volna lehetőségük Budapestre utazni, hogy az IMAX moziban popcornnal élvezhessék a legújabb mese izgalmait
– Elindítottuk a ’Cake and Coke’-t, aminek a keretében félévente régi és új tagok részvételével összegyűlünk, hogy megbeszéljük a jövőbeli terveinket
– Megkezdődött az alapítvány új honlapjának kialakítása
– Önkéntes programot szerveztünk tagvállalatunknak

Az év első hivatalos eseménye az újonnan indított „Cake and Coke party” volt. Ennek keretében találkozót szerveztünk régi és új tagjainknak, hogy bemutassuk az alapítvány munkásságát, valamint hogy meghallgassuk egymás véleményét, tapasztalatait, megvitassuk a jövőbeli terveinket. Ilyen fogadásokat rendszeresen – félévente-évente – tervezünk a jövőben is szervezni, a következőt épp 2012. februárjában tartjuk.

Júniusban a beszédet tettek követték, Devecserbe utaztunk le mintegy 60 önkéntessel, hogy a vörös-iszap rongálta iskolaudvart hozzuk rendbe. A Provident, a Persecutor, a Manpower, a LEG, valamint az AmCham dolgozóival és az iskola tanáraival közösen reggeltől délutánig kerítést, korlátot, ajtókat festettünk, illetve földet forgattunk, növényeket ültettünk. A Pannon Hírlapnak ezúton is köszönjük a híradást erről a fontos és felemelő eseményről.

Júliusban a Morgan Stanley 15 dolgozója önkénteskedett a Ferencvárosi Gyermekek Átmeneti otthonában, ahol szintén a régi, kopott kerítést festették újra.

A Hálaadásnapi Gyűjtés keretében 3 vas megyei gyermekintézményt támogattunk 2011-ben. Támogatott lett a szombathelyi Tudor Alapítvány, ahová most majd még több gyerek járhat a délutáni nyelv és informatika különórákra. Részesült az adományból a répcelaki Móra Ferenc Művészetoktatási Intézmény, ahol a gyerekek kreativitását élmény-pedagógiával tudják ezután fejleszteni; és a vasvári Mérték Egyesület, amely kétszer hat napos nyári tehetséggondozó tábort fog szervezni idén és jövő nyáron is.

A novemberi átadási ünnepség keretében a Szombathelyi Egyetemen felléptek a támogatott gyerekek: zeneszámokkal és saját verssel (Holdosi Vivien: „Cipeljük a keresztjét annak, hogy ..”) készültek. Vekerdy Tamás, pszichológus, a kerekasztal beszélgetésen a tehetséges gyermekek küzdelmeiről beszélt, miközben Szűcs Édua, grafikus, egy külön teremben a gyerekekkel karácsonyi rajzokat készített. Az összesen 3 millió forinton túl egy ambiciózus, fiatal fiúnak, a Tudor Műhely támogatottjának egy Amerikába szóló repülőjegyet adtunk át.

Az év záró eseménye a decemberben megszervezett Jótékonysági Filmvetítés volt, ahova a vas megyei támogatott szervezetektől érkeztek Budapestre a gyerekek. Csizmás, a kandúrt néztük meg az Aréna Plázában egy kis popcorn kíséretében, majd a mozi után a Burger King felajánlásának köszönhetően egy-egy hamburgert, sült krumplit és rostos levet fogyaszthattak el ebédre a 6-14 éves gyerekek.