A Tavaszi Zsongás folytatódik – Ford Magyarország önkéntesei segítettek kertszépítésben

 

Az ACF ajánlására, és a Ford Hungária segítségével a Tavaszi Zsongás programunkhoz kapcsolódva, önkéntesek lepték el április 26-án a Budapest, XVIII. kerületi SOFI Módszertani Intézmény kertjét, melynek rendbetétele mellett nem titkolt céljuk az önkéntes tevékenység elveszett hagyományainak figyelemfelkeltése is volt.

A résztvevők több csapatban végezték kertszépítő, építő munkájukat. Munkájuk eredményeként mezit lábas ösvény, magas ágyások, fűszerkertek épültek, készültek – és még az iskola oktató konyhájának a felújítására is maradt energiájuk -, így a tanulók egy szépen felújított konyhában sajátíthatják el a jövőben a főzés tudományát, a háziasszony szakma alapfogásait.

Az Életjel Alapítvány a XVIII. kerületi SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény hátrányos körülmények között élő, tanulásban és értelmileg akadályozott tanulóinak megsegítésére alakult, szülői kezdeményezéssel.
Az intézmény vezetőinek, pedagógusainak régi vágya volt az alapítvány létrehozása. Fő célkitűzésük volt, hogy segítséget nyújtsanak az intézményben tanuló gyermekek szabadidős programjainak szervezésében, táborozások, kirándulások lebonyolításában, fejlesztő eszközök beszerzésében, az önálló életvitel kialakítását segítő, és prevenciós foglalkozások működtetésében. Az alapítvány fontos szerepet vállalt és vállal a mai napig az intézményben tanuló hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésében.
Az Életjel Alapítvány sokat tesz a másság elfogadtatásában. Az iskolai játszóházak, rendezvények keretében még jobban megismerik a gyermekek egymást, barátságok alakulnak ki, melyek segítik az oktató-nevelő munka hatékonyságát.


Az eltelt évek alatt az Életjel Alapítvány hozzájárult ahhoz, hogy az autista, halmozottan fogyatékos, illetve tanulásban és értelmileg sérült gyermekek úgy a tanulási idő alatt, mint a szabadidőben, boldog, kiegyensúlyozott tanulókká váljanak.