Önkéntes nap Devecserben – 2011

Több, mint hatvan önkéntes vett részt az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány önkéntes napján a Gárdonyi Géza Általános Iskolában szombaton.
A 2001-ben alakult alapítvány hetedik éve rendez gyűjtéseket és önkéntes napokat a tagvállalatok dolgozói részére. Céljuk, hogy egy-egy rászoruló gyermekintézménynek segítsenek gyűjtéssel és kétkezi munkával. A tagvállalatok ezúttal hét millió forintot gyűjtöttek össze, hogy az iszapkatasztrófában károsodott devecseri és kolontári iskolának segítsenek. Az adományt már korábban átadták, azóta abból Kolontáron 1,2 millióból elkészült az iskola udvarán egy játszótér, Devecserben pedig a fennmaradó összegből a Petőfi téri iskola játszótere készült el, valamint a Damjanich utcai épület tornaterme újul meg hamarosan. Az önkéntes napon pedig a nagyrészt budapesti székhelyű tagvállalatok dolgozói érkeztek Devecserbe. Mielőtt elkezdték volna a munkát, Gordon Mária, a kuratórium tagja köszöntötte valamennyiüket, örömét kifejezve, hogy ilyen sokan feláldozták a szombatot a segítség érdekében. Hangsúlyozta, hogy sokat jelent a pénzadomány, de a személyes segítség helyben szintén nagyon fontos. Sikos Lászlóné az iskola alsó tagozatának igazgató helyettese az intézmény nevében is köszönte a segítséget, mint mondta, most minden támogatás jól jön, minden munkáskéznek örülnek. Az iskola dolgozói által készített reggeli elfogyasztását követően az önkéntesek nekiálltak, hogy a főépületnél lefessék a kerítést, a Petőfi téri épületnél pedig felássák az udvart, füvesítsenek, ajtókat, kaput, palánkot fessenek. A munkában férfiak, nők, gyerekek egyaránt részt vettek, lelkesen vették kézbe a fejszét, ecsetet, gereblyét. Azonban az intézmény dolgozói sem tétlenkedtek, maguk is beálltak festeni, részt vettek a parkosításban.

Az Alapítvány köszönetet szeretne mondani a Provident Pénzügyi Zrt.-nek, a Persecutor Vagyonvédelmi Kft.-nek, a Manpower-nek és a LEG Magyarország Zrt.-nek a segítségért, valamint a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.-nek és a Mallbeck Consulting-nak a kommunikációs támogatásért.