Önkénteseink játszó és pihenőkertet építettek – igazi „zsongás” volt

 

Mintegy száz vállalati önkéntes segítette április 23-án a budapesti “RÉS” Alapítvány Családok Átmeneti Otthona lakóit

201604DMH041
Április 23-án az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa (AmCham Alapítvány) ismét megrendezte – Tavaszi Zsongás néven – az immár hagyománnyá vált „A Day to Make it Happen” önkéntes napját.
A 16 éve rendszeresen megrendezésre kerülő önkéntes napokat az AmCham tagvállalatai közül több cég, elkötelezett, lelkes csapataival már a kezdetektől támogatja. A Tata Consultancy, NCR, AMEX, KPMG és Lexmark önkéntesei idén is elsők között jelentkeztek a megmozdulásra, és köszönhetően még a Carlson Wagonlit Travel, Gléda, Urmet és XEROX dolgozóinak, a BME Gimnázium diákjainak, és több egyéni önkéntesnek, az otthon dolgozóival együtt így már több mint százan serénykedtek az intézmény kertjében.
A Családok Átmeneti Otthonában lakó családok számára a külföldi és magyar önkéntesek a kikapcsolódásra, és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas teret alakítottak ki, és az ott élő gyermekek nagy örömére a játszótér is új elemet kapott. Sokan gyermekeikkel együtt érkeztek, fontosnak tartva, hogy gyermekük már kiskorában megszokja, hogy a rászorulók megsegítése mindenki feladata.

201604DMH039
A 2006. áprilisában megnyitott Családok Átmeneti Otthonában (1173 Budapest, Összekötő utca 3.) lakhatási- és szociális krízishelyzetben lévő gyermekes családok részére biztosítanak lakhatási lehetőséget, az ehhez kapcsolódó alapvető szolgáltatásokat, valamint szociális, pszichológiai és jogi segítségnyújtást. Céljuk, hogy bekerülők számára olyan segítséget kínáljanak, melyek révén a családokban rejlő erőforrások megerősödhetnek, s hosszú távon képessé válnak az intézményes ellátási formákon kívüli lakhatási lehetőségek megteremtésére és megtartására.
Az intézményben élő családok nehéz anyagi körülmények között élnek, melyből adódóan kevés lehetőségük van a kikapcsolódásra, közös családi programokon való részvételre. Az intézmény segíti a családoknak a szabadidő hasznos eltöltését (például csoportok, foglalkozások szervezése), a minőségi idő biztosítását, családi programok szervezését. Ehhez nélkülözhetetlen segítséget jelent az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa (AmCham Alapítvány) önkénteseinek támogatásával kialakított pihenőkert és játszótér. Az együttműködés során az intézménynek helyet adó épületben az önkéntesek folyosókat festettek, a kert, a pihenőkert és a játszótér részen virágosítottak, fákat ültettek, egyéb kertészeti munkákat végeztek, sziklakertet és kerítést építettek, közreműködésükkel színes raklap bútorok készültek, a játszótérre új csúszdás udvari játékot építettek, valamennyi kültéri játék köré gumitégla került, valamint a a korábban telepített kültéri játékokat (mászóka, homokozó) színesítették és ezzel is hozzájárultak a családok környezetének szebbé tételéhez.

shrm_volunteer_logo