2016-ban hátrányos helyzetű zenei tehetségeket támogatunk

 

Június 4. Budapestkülöndíjat adományoztunk Török Ákos virtuózjelöltnek. A kis művész György Ádám mesterkurzusát kapta ajándékba, hogy virtuóz álmait mihamarabb megvalósíthassa.

13728906_1351283828223350_1030785115099120069_n

Az Amerikai Kereskedelmi Alapítvány 2016-ban a zenei teheségek támogatását tűzte ki céljául. E cél megalósításához a Virtuózok és György Ádám Kastélyakadémia segítségét kérte a szakmai döntéshez, hogy a döntőbe nem jutott, de kiemelkedő tehetségű rászoruló művészpalánta szakmai kiteljesedéséhez hozzárjárulhasson. Külön öröm számunkra, hogy egy határon túli magyar tehetséget támogathatunk.

A különdíjon felül felül pedig gyűjtést kezdeményez és támogatást nyújt idén októberben, azon hátrányos helyzetű gyermekek részére, akik e segítség nélkül nem valósíthatnák meg álmaikat a zenetanulás terén.

“Mindenki tehetséges valamiben. Idén különösen nagy öröm számomra, hogy a fiatal zenei tehetségeket segítjük abban, hogy a velük született adottságot, kitartó gyakorlással, céltudatos fejlesztéssel, az átlagot messze meghaladó teljesítményt tudjanak nyújtani.” mondta Bencsik Edit az Amerikai Kereskedelmi Kamara FB tagja.

virtuozok-dijatado-009

A Kisvirtuózok Alapítvány a közösségi, kulturális komolyzenei hagyományok értékeinek ápolására, művelődésre szerveződő közösség. Céljuk a komolyzene népszerűsítése a lakosság körében a zenei oktatásban résztvevő tanulók, művészeti kezdeményezések hosszú távú támogatása.

A György Ádám Kastélyakadémia 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy a klasszikus zene bölcsőjében, Európában biztosítson fejlődési lehetőséget ígéretes fiatal zongoraművészek számára. Az elmúlt években egy olyan alkotóközösség kovácsolódott össze Pomázon, melyben kiváló tehetségek és mecénások találtak egymásra. Növendékek érkeztek többek között a New York-i Juilliard akadémiáról, a londoni Royal Academy of Music-ról, vagy a szingapúri Nemzeti Egyetemről.

Az Akadémián az alapító György Ádám mellett Dr. Réti Balázs egyetemi tanár és Dr. Nádor György, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora tartanak mesterkurzusokat a tehetséges fiataloknak.

virtuozok-dijatado-053