ADOMÁNY, AMI SEGÍT MEGISMERNI A VILÁGOT!

December 13-án audio-narrációval akadálymentesítettünk egy meseelőadást látássérült gyermekek számára a 2015. évi pályázatunk egyik nyertese, a Manna Közhasznú Egyesület, az AKKU Egyesület szakmai megvalósításával. Ez az előadás a harmadik volt a sorban, lendületes, izgalmas, látássérült gyermekeknek is könnyen érthető „utazás”, ahol távoli kultúrák testközelbe érkeztek, ahol minden „tapinthatóvá”, „láthatóvá” vált.

_15A0866

Példaértékű integráció tanúi lehettek a meghívott fiatalok – egyedülálló élmény volt ez a színházi előadás, amelyben együtt élvezték az előadást a látássérült és/vagy egyéb más fogyatékossággal élő fiatalok, ép társaikkal.

_15A0803

Az előadás után  átadtuk az adományozó leveleket a nyáron meghirdetett “Tartalmas szabadidő – szárnyaló gyermekek” pályázat nyerteseinek.

Bencsik Edit az AmCham Alapítvány Felügyelő Bizottságának tagja elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy az idén összesen 3 millió forintnyi adománnyal segítjük a hátrányos helyzetű gyermekeket, és ezt úgy tehetjük meg, hogy érzékenyítjük is az integrált egészséges gyermeket, megtanítjuk őket a másság elfogadására.”

_15A0902

Köszönet azon támogatóinknak, akik már csatlakoztak a gyűjtéshez:
AmCham Hungary, Budapest Marriott, Burger King, Carlson Wagonlit Travel, Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe, Dow Hungary Chemicals, Exxon BSC,
Interag Holding, IPark Pécs Kft., LEGO, ManageMentor, Tata Consultancy


_15A1019

Támogatásunkkal az alábbi programok valósulhatnak meg:

• “Szól a szív” Alapítvány (Vakok Általános Iskola) – Fejlesztő funkciókkal bíró speciális játszótér kialakításához támogatás
• Manna Közhasznú Egyesület – és az AKKU Egyesület Színház és Világjárás “Hétmérföldes mesékkel” látássérült gyermekeknek
• Pécsi Színtér Egyesület: Tanulókör működtetése heti két alkalommal.
• Pécsi Gyermekotthon Alapítvány „Élménytábor a Pécsi Gyermekotthon növendékei számára”
• Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesülete „Jutalomkirándulás Visegrádon a MEGYEK Mentorprogram legszorgalmasabb diákjainak”