Nyári élménytábornapok 2022 – Balatonzamárdi

 

Nyári élménytábornapok idei állomása Balatonzamárdiban volt, ahol a tavaszi önkéntes napon megismert Kaffka Margit Gyermekotthon fiatal anyái nyaraltak babáikkal. Célunk az Ő szórakoztatásuk, kicsit azért a tanításuk is volt ezen a gyönyörű napsütéses napon. 

 Általánosságban elmondható, hogy a lányok a vártnál nagyobb érdeklődéssel fogadták a programjainkat. Aktívan részt vettek a délelőtti előadásokon, amelyek inkább kötetlen beszélgetések formájában valósultak meg. A 11 kiskorú anyából, kilenc babájával együtt, folyamatosan jelen volt és zsongtak körülöttünk. A délelőtti beszélgetéseket dr. Baracsi Katalin internetjogász (biztonságos internet és közösségi média használata, mit tanácsos megosztani gyermekeinkről, hogy reagáljunk az internetes zaklatásokkor) és Kacso Krisztina tartotta, aki beszélt a babák egészséges táplálásáról, az első babaév legfontosabb tudnivalóiról. Nagy öröm volt látni, hogy a fiatal anyák mennyi érdeklődést tanúsítottak a téma iránt. A délelőtti előadások után egy közös pizzaebédre hívtuk meg az anyukákat, utána csendespihenő következett.  

A délutáni ringató program kicsit nehézkesen indult. A leterített takarókra igazán csak egy anyuka telepedett oda. Amint a Ringató – Bernáth-Kersák Edina játszani kezdett, pár kicsi odakúszott és csodálkozással hallgatta Őt. Az Ő érdeklődésüket látva később odatelepültek az anyák is, és kb 10 perccel később már elkezdtek bevonódni az programba! Amikor elköszöntünk, néhány lány külön megköszönte ‘Ediná-t’!
 

A Kaffka Gyermekotthon baba-mama Zamárdi táborába szervezett programunk sikere az önkénteseinknek is köszönhető, ezúton szeretnénk nekik hálánkat kifejezni, hogy csatlakoztak hozzánk és örömmel telivé varázsolták a gyerekek és édesanyjuk napját.