Öt tehetséget támogat a Rajki Zsuzsa Díjjal 2018-ban az AmCham Alapítvány

 

Kihirdette az AmCham Alapítvány (ACF) a Rajki Zsuzsa tehetségdíjának első nyerteseit. A tavasszal indított pályázatra az ország számos pontjáról érkeztek jelentkezések, melyek közül a kuratórium – külső szakértői bizottság ajánlása alapján – öt fiatalt részesít készpénzadományban a 2018/19-es tanévben. A nyertes gyermekek a zene, a természettudományok, és a sport terén járnak élen.

Az 1989-ben Terták Ádám kezdeményezésére megalakult ACF célja a tartósan vagy váratlan esemény miatt segítségre szorulók, elsősorban gyermekek, az őket ellátó vagy segítő intézmények, szervezetek pártfogása és támogatása Magyarországon. Rajki Zsuzsa közel 30 évig támogatta kiemelkedő munkásságával az ACF munkáját. Nemcsak megálmodója és elindítója, hanem 16 éven keresztül az arca és képviselője volt az alapítványnak. Munkássága elismeréséül valamint hogy példája a felnövekvő ifjúság előtt útmutató lehessen, határozott az alapítvány elnöke, dr. Komáromi Péter a kuratórium javaslata alapján a “Rajki Zsuzsa Díj az Ifjú Tehetségekért Díj” megalapításáról, melyet 2018 tavaszán indított útjára.

A Rajki Zsuzsa Díjjal az ACF olyan gyermekeket támogat, akik a nehéz körülményeik ellenére is képesek kiemelkedően teljesíteni a tudományok, művészetek és a sport területén valamint példamutatásukkal képesek motiválni társaikat.

A 2018/19-es tanévben öt pályázó részesül készpénzadományban: Berki Richárd és Nagy Tibor 6. osztályos miskolci birkózó tehetséget felszerelés vásárlásában és versenyeken való induláson segíti, a várpalotai Szűcs Boglárkát népzenei tanulmányaiban támogatja az alapítvány, Török Ákos zongorában, Varga Szilárd a természettudományokban erősíthet az ACF segítségével.

„Célunk, hogy a Rajki Zsuzsa Díjjal segítséget nyújtsunk a tehetséges és rászoruló fiataloknak hogy nyitott, egész életen át tartó tanulás képességével rendelkező, változásra képes, kreatív felnőttekké válhassanak. A jövőben szeretnénk a pályázatot vállalati mentorprogrammal kiegészíteni, amely segíti majd a nyerteseket abban, hogy felnőttként alkalmazkodni tudjanak a XXI. század gyorsan változó munkakövetelményeihez.” – mondta Gordon Mária, az alapítvány képviselője.

A pályázat következő megjelenése 2019 tavaszán várható. További híreinkért és a támogatottak történetéért látogasson vissza honlapunkra, és iratkozzon fel social media csatornáinkra: Facebook, Linkedin 

További információ és sajtónyilatkozat:  Bencsik Edit, kuratórium tag (+36 20 213 41 36)