Tavaszi Zsongás – Két gyermekotthont szépítettek meg az AmCham Alapítvány önkéntesei

„Spring Buzz – A Day to Make It Happen” Vállalati  Önkéntesek napja keretében két fővárosi gyermekintézmény környezetét varázsolták szebbé az AmCham Alapítvány (ACF) felhívásához csatlakozva az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagvállalatainak dolgozói május 20-án.

Az AmCham Alapítványnál hagyománya van az önkéntességnek, ennek keretében tavasszal és ősszel különböző akciók szervezésével évek óta lehetőséget nyújtanak a kamarai tagoknak az önkéntes munkára. Tavaly évben is közel 250 önkéntes több mint 2000 óra munkával segítette a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézményeket.

Május 20-án a két budapesti (Cseppkő Gyermekotthoni Központ, Bólyai Gyermekotthonok Hűvösvölgyi Gyermekotthona) vettek részt önkéntes munkán az Avis Budget Group, BME Kéttannyelvű Gimnázium, Exxon BSC, Lexmark Hungary, MAPI, NCR Hungary, Tata Consultancy, Urmet dolgozói közösen az otthonok nevelőivel és az ACF önkénteseivel.

A Spring Buzz – Önkéntes Nap keretében több mint 120 önkéntes és családtagjaik dolgoztak azon, hogy két kezük munkájával olyan intézményeket tegyenek szebbé, ahol a jövő generációjának nevelésével, fejlesztésével foglalkoznak.

Bencsik Edit, az alapítvány kurátora elmondta: „Az ACF 28 éve rendszeresen segíti a gyermekintézmények életét önkéntes megmozdulások szervezésével. Célja, hogy megismertesse, elterjessze az önkéntesség fogalmát a magyarországi vállalatok körében, és hogy könnyen befogadható módon tegye a mindennapok részévé a fenntarthatóság fogalmát. Örömmel láttam, hogy a szombati programhoz is sok munkatársam csatlakozott, és jómagam is részt vettem a családommal.”
„Évek óta minden alkalommal csatlakozunk a „Day to Make it Happen” programhoz. Úgy látom, a munkatársak szívesen vállalkoznak olyan önkéntes munkára, ahol egyénként és csapatként is megélhetik, milyen jó érzés tenni egy közösségért. Vállalatunk elkötelezett a hasonló tevékenységek gyakorlásában, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Lexmark ilyen eszközökkel is felhívja a figyelmet arra, hogy az élhető jövő közös felelősségünk” – mondta el Somogyi Balázs aki a  Lexmark önkéntes csapatával és családjával érkezett a Cseppkő Gyermekotthoni Központba.