Tavaszi Zsongás – Vállalati Önkéntesek napja megint!

 

Vállalati Önkéntesek napja
2018. április 14.
9:00-15:00

Fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola
Budapest, Menyecske utca 16. (50-60 fő)

BLISS Foundation
Budapest, XI. Neszmélyi út 36. (15-20 fő)

shrm_volunteer_logo

Várjuk a segítő kezeket, egészen 2018. április 12-ig jelentkezhettek
(e-mail: amchamalapitvany@gmail.com)!

Elvégzendő munkák:
Az intézmények épületének, parkjainak, játszótereinek kitisztítása, bozótirtás, a gyermekotthon kerítésének javítása, festése, raklapokból pihenőpadok készítése, virágládák beültetése,  virágosítás.

Ingatlanon belüli tevékenység rossz idő esetére: közösségi folyosók átfestése, ablaktisztítás.

Szükségünk lenne a munka végzéséhez 20-30 raklapra, palántákra, festékekre – ezekhez kapcsolódóan szerszámokra.

Kérjük, hogy ha ebben tudtok segíteni – akár saját kertből palántával, dugvánnyal írjatok: amchamalapitvany@gmail.com

acf small

A fogadó intézményekről:

 1. Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola
  A gyermekotthon elődje, még nevelőotthonként már 1968 óta gondozza, neveli és oktatja azokat a gyermekvédelmi gondoskodásra is szoruló gyermekeket, akik pszichésen és kismértékben organikusan is sérültek. Sok esetben hátrányos helyzetük miatt, ami adóhatott a születési sérülésekből, a családban vagy máshol elszenvedett traumáktól, a gyakori iskolaváltásokból gyakran mentálisan is erősen retardált állapotban kerülnek hozzájuk.
  Az intézmény 2003. augusztus 26-án került jelenlegi helyére, a XI. kerületbe az Őrmezői lakótelepre, épületünkben korábban is gyermekotthon működött.
  Mottójuknak tekinthető, mindig minden rájuk bízott személy annyi segítséget kap, amennyi éppen szükséges.
  Többcélú intézményként működnek. Az intézménnyben két gyermekotthon, egy speciális gyermekotthon, nyolc évfolyamos általános iskola működik, melyek külön működési engedéllyel rendelkeznek.
 2. Bliss Alapítvány 1987 januárjában alakult magánszemélyek és cégek adományaiból. Az ország egyik első civil szervezeteként szolgáltatásokat, képzést, oktatást ajánlott fel a gyógypedagógia és a rehabilitáció egy addig ismeretlen területén. A Bliss Alapítvány 30 éves munkájának köszönhetően ma már hazánkban is egyre szélesebb körben ismertek és használatosak az augmentatív és alternatív kommunikációs (AAK) módszerek és eszközök, amelyekkel a beszédre nem képes személyek is részeseivé válhatnak a mindennapokban szokásos beszélgetéseknek.

  Az Alapítvány hangsúlyos feladata speciális iskolájának fenntartása, de a nem beszélő, súlyosan mozgássérült emberek teljes életútjára kínálnak segítő kommunikációs szolgáltatásokat. Országosan egyedülállóan végzik kommunikációs vizsgálatukat, foglalkoznak korai kommunikáció fejlesztéssel, a más intézményben tanulók számára egyéni foglalkozásokat, konzultációkat kínálnak, a fiatal felnőttek részére pedig informatikai műhelyükben tartanak rendszeres fejlesztő és munkarehabilitációs foglalkozásokat.