„We made it happen” – Önkéntes nap, több mint 100 résztvevővel, 3 helyszínen!

Az ősz elkezdődött, és ez újra alkalmat teremtett az AmCham tagvállalatok számára, hogy bevonják dolgozóikat az önkéntes tevékenységekbe. Az AmCham Alapítvány rendszeres kezdeményezése, az „A Day to make it happen” (A nap, amikor lehetővé tesszük), egy biztos pont azok számára, akik szeretnének részt venni egy igazán jelentőségteljes, és jól szervezett önkéntes tevékenységben.

dmh-10-01-118

Október 1-én több mint 100 önkéntes vett részt a programban, három különböző helyszínen, hogy a gyerekek mindennapi környezetét biztonságosabbá és szebbé tegyék. Különböző cégek, többek között a KPMG, a Xerox, Tata Consultancy, Lexmark és az NCR Magyarország Kft. dolgozói közösen segítettek felújítani a játszóteret és a kerítést, amelyet a Bliss Alapítvány által működtetett iskola halmozottan sérült tanulói használnak.

dmh-10-01-170

A BME Gimnázium diákjaival közösen (akik értékes órákat gyűjtöttek az érettségihez szükséges közösségi munkából), az AmCham tagvállalatok dolgozói (AmCham Hungary, Tata Consultancy, Lexmark, Urmet, Mapi) rendbetették és kitakarították a Bólyai Gyermekotthon kertjét, egy mezítlábas ösvényt és készítettek, valamint több raklapbútort.

Emellett mintegy tucat önkéntes dolgozott a Vakok Iskolájában és Nevelőotthonában a kerámiaműhely kifestésén (HIPA, Tata Consultancy). Móga Erzsébet, a Kézzelfogható Alapítvány elnöke elismerően nyilatkozott az önkéntes napról: „Amióta elkezdtünk az AmCham Alapítvánnyal dolgozni, kiváló kapcsolatunk van. Gyorsak, professzionálisak és öröm velük együttműködni.” Amíg a csapat várta, hogy a festék megszáradjon, az elnök asszony megmutatta az önkénteseknek, hogy hogyan készülnek a kerámiák, nekik pedig annyira tetszett a kézművesség, hogy két cég is jelezte a szándékát, hogy szeretnének a Vakok Iskolájával közösen csapatépítést szervezni. – „Januárban ki fogjuk dolgozni a projekt részletes terveit, tavasszal pedig el is indíthatjuk.”- magyarázza Móga Erzsébet.

dmh-10-01-216

Az AmCham Alapítvány „Day to Make it Happen” programja kiváló példa a széleskörű együttműködésre, és egy értékes nap minden érintett számára. „Azért döntöttem úgy, hogy részt veszek ebben az önkénes programban, mert azt érzem, hogy a munkám hasznos és jelentőségteljes.” – fejtette ki az egyik KPMG-s alkalmazott. „Jó itt lenni, mert egy jó célért dolgozhatunk együtt a barátaimmal” – magyarázta az egyik diák segítő. „Nagyon jól éreztük ma magunkat” – mondta az egyik gyerek az otthonból. – „Segítettünk az önkénteseknek és fociztunk is velük, meg volt palacsinta is!” – Kraft Anikó tollából