Az AmCham Alapítvány 1,5 millió forintos támogatást nyújtott a távoktatás segítésére

 A koronavírus okozta világjárvány továbbra sem kíméli Magyarországot, és az iskolákat, tanulóikat. Tudjuk, hogy az oktatóknak, és a diákoknak egyaránt mennyire fontos az otthon tartózkodás ideje alatt is, hogy hatékony legyen az oktatás, és a tanulás. A krízishelyzetben örömmel látjuk, hogy a kormányzati intézkedések mellett, számos civil szervezet, és magánember is segíti az iskolák, pedagógusok, és a tanulók munkáját.

Ezért döntött az AmCham Alapítvány kuratóriuma arról, hogy kampányt indít az Adjuk Össze oldalon, és az ott összegyűjtött adományokat kiegészítve az AmCham tagvállalatok adományaival, 1,5 millió forinttal támogatja a gyermekek távoktatásban való részvételét.

A kuratórium döntése alapján:

  • 500 ezer forinttal támogatjuk a MOGYORÓDI KÖZOKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNYT, melyből nagyobb mennyíségű tableteket vásárolnak, melyeket a rászoruló diákok tartósan kölcsönkaphatnak, hogy tudjanak otthonról is bekapcsolódni az oktatásba
  • 500 ezer forinttal támogatjuk az Oltalom Karitatív Egyesületet, melyből a Családok Átmeneti Otthona részére tartósan kölcsönbe adható Tableteket, valamint a Márokpapiban és Gemzsén működő szakképző iskolába laptopokat és tableteket.
    Jelenleg az intézményben több mint 300 diák tanul, sokuk számára az online oktatás, a szükséges eszközök hiánya miatt nehézséget okoz. Sajnos még mindig vannak olyan tanulóik, akiknek csak papíron tudják eljuttatni a tananyagot és a feladatokat, részükre szeretnének tableteket és/vagy laptopokat vásárolni, otthoni használatra. Az Egyesület tulajdonában maradnának az eszközök és használatra kerülnének kiadásra a diákoknak.

  • 500 ezer forinttal támogatjuk a A PIARISTA SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNYT, melyből két hátrányos helyzetű tanulónak laptopot vásárolhatnak.

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket minden támogatónknak, magánszemélyeknek, és cégeknek (AmCham Hungary,  AmCham BSS,  ExxonMobil, Interag, Kondor Holding, Sándor, Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Sutherland) akik segítettek megvalósítani céljainkat.